West Essex Primary Care Trust.
Unique space for a public care body.

unique space for a public care body

A long-standing relationship with West Essex PCT led to Ampersand designing and project managing the conversion of four existing bungalows into the PCT’s new head quarters housing 183 staff members.

unique space for a public care body
small corner

Insurmountable challenges. Surmounted.

In addition to the complete internal refurbishment of 20,500sqft into office space, our brief was also the creation of new car parks to serve the offices in the space formally occupied by the bungalows’ gardens. Approvals from the Local Authority were challenging due to the proximity of existing trees.

We worked closely with the arboricultural team and found a working solution. Drainage was also challenging. The system was required to deal with the run-off to ensure it was clean enough to discharge into the local watercourse, and there was also need for the design to cope with a 1-in-100 year storm deluge.

unique space for a public care body
casestudy corner

West Essex Primary Care Trust.

Unique space for a public care body.

Download the Case Study

download arrow
unique space for a public care body